reede, 11. aprill 2014

Sa oled see, mida sööd 1.OSA

TOIT OLGU MEIE RAVIM
RAVIM OLGU MEIE TOIT
      Hippocrates (460-370 eKr)

Hippocrates pani põhialuse kaasaegsele meditsiinile. Ta uskus, et inimkehal on sünnipärane 
enesetervendamise võime.
"Esiteks, ära kahjusta. Luba toidul olla ravimiks."
Hippocrates´e vande annavad arstid ka tänapäeval. Ometi on hippokratese ajast saadik 
lähenemine haiguste ravimisse muutunud...
Tänapäeva arstid saavad vähe, kui üldse toitumisalast ettevalmistust.
Kaasaegne meditsiin pöörleb ümber idee: "tablett iga terviseprobleemi jaoks." Ja nii tahab 
"haigusetööstus" neid asju jätkuvalt hoida. 
Hea tervis on kõigile hästi mõistetav, kuid see ei too palju raha sisse...

Südamehaigused ja vähktõbi on USA-s surma põhjustajana 

esimesel kohal igal aastal. 


    Lisaks sureb igal aastal 39 000 inimest mittevajalike kirurgiliste operatsioonide ja teiste haiglasiseste vigade tõttu.
    80000 inimest sureb haiglasisese infektsiooni tekkimise läbi.                                      106000 inimest sureb ravimite tarvitamisel tekkinud ebasoodsate kõrvalmõjude tõttu.

1. Südamehaigused         -    652 486 surmajuhtu
2. Vähkkasvajad              -     553 888    ;;
3. Kaasaegne meditsiin   -      225 000     ;
 
Dr. Linus Pauling (48 PhD-d ja 2 Nobeli Preemiat):
" Optimaalne toitumine on tuleviku meditsiin."
 








SA OLED SEE, MIDA SA SÖÖD!
TOIT LOEB!
 
 
Dr.Victor Zeines - D.D.S, M.S. Holistiline hambaarst ja toitumisnõustaja:
Kui vana on toit, mida me sööme?
Mõeldes sellele, et meie toit reisib parimatel aegadel läbi pikad vahemaad - 15 000 miili ja enne kui jõuab tarbijani, on ta vähemalt nädal aega vana.
Siit järgmine küsimus: Kui palju vajalikku selles toidus on säilinud? Oled õnnega koos, kui Su organism saab 5 päeva seisnud toidust  heal juhul 40% sellest, mida ta vajab.
 
 Prof. Ian Brighthope - M.D,M.B.B.S, D.AG,SCI, FACNEM, FACHM - toitumise ja keskkonna meditsiini professor:
Pea iga toiduaine, mida poodides, suurtes linnades võime leida, on töödeldud. Need seisavad poevalguse käes, mis halvendab toitainete kvaliteeti.

David Wolfe - toor-ja supertoitude rahvusvaheliselt tuntud autoriteet:
Misiganes põhjusel otsustas inimene töödelda taimi pestitsiididega, herbitsiididega, fungitsiididega... ja teha geneetilisi muundamisi, mille tagajärgedest aru ei saada... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Charlotte Gerson (92a) - Gerson Instituudi rajaja: ...ja üks põhiprobleemidest on loomulikult mullastik ja see, mida me teeme mullale, õhule, veele ja kõigele, mida me söögiga saame.
Me oleme ära kasutanud kõik mullas olevad toitained ja põllud on muutunud uuteks kõrbedeks...ja see leiab aset ülemaailmselt.
See niinimetatud väetis sisaldab kolme põhikomponenti: lämmastikku, kaaliumit ja fosforit. See kõik on väga kena, aga muld vajab umbkaudu 52 erinevat mineraali... seega, kuidas on lood kaltsiumi, magneesiumi, tsingi, raua... ja kõikide teiste elementidega? Need puuduvad! ... ja siis on mullas toitainete defitsiit, niisamuti on see taimedes ja nad muutuvad nõrgaks ja kaotavad kaitsevõime... ja siis ründavad neid kahjurid ning tabavad haigused... Ja nüüd pöörduvad nad oma murega keemiatootjate poole , et taimed hukkuvad ja ei kasva, et kallal on kahjurid... no ja loomulikult on keemiafirmad ülimalt õnnelikud, et saavad müüa pestitsiide, fungitsiide ja igasuguseid muid tooteid.
...Ja isegi kui sööme masspõllumajanduslikult kasvatatud taimetoitu, toidame oma keha toitainetevaese ja toksiine täis toiduga....tänu kõikide nende pestitsiidide, kemikaalide ja pritsimiste tulemusena ei ole meie toit enam tervislik.
 Dr. Victor Zeines: ... Ja siis me töötleme seda toitu termiliselt. Uuurimused näitavad, et kui me ka lühiajaliselt keedame toitu, siis lähevad selles olevad tervisele hädavajalikud ensüümid kaduma.
 Ian Brighthope: Toidus olevad elus ensüümid toetavad inimese seedimisprotsesse. Seega peaks toortoit olema iga inimese toiduvaliku koostisosa.
 Phillip Day - uuriv ajakirjanik ja autor: Kui Sa sööd termiliselt töödeldud toitu, siis reageerib Sinu immuunsüsteem sellele samamoodi nagu toksiinide korral. Enamus inimesi ei tea seda. Keedetud toidu söömise järgselt tõuseb veres leukotsüütide (valgevereliblede) tase. Tekib toidust tingitud leukotsütoos. Valdavalt on tänapäeva inimese toidu struktuur töödeldud. Meie keha, aga ei saa sellest aru ning kohtleb sellist toitu kui toksiini. Selline organismi reaktsioon toidule ei tee Sulle head.
 


David Wolfe: Üks šveitsi arst - Paul Kouchakoff - oli esimene, kes  1930ndatel aastatel näitas, et kui inimene sööb enam kui  51% ulatuses termiliselt töödeldud toitu, siis ta keha reageerib sellele toidule kui sissetunginud võõrale organismile.
Dr.Kouchakoff  demonstreeris esimesena ka seda, et kui 51% Sinu söögist moodustab värske ja töötlemata toit, siis söögijärgset leukotsütoosi ehk valgeliblede reaktsiooni ei teki, seega immuunsüsteem ei aktiveeru valehäirele. Kuna tänapäeval esineb nii palju immuunsüsteemi häireid, on meil vaja tagada oma menüüs vähemalt 51% ulatuses toortoit, et me ei kurnaks niigi koormatud immuunsüsteemi.

Dr. Dan Rogers - M.D, N.M.D. - meditsiiniarst ja naturopaat: Kuidas Sa mõtled ehitada maja, mis kestaks sada aastat, kui kasutad selleks kehva ehitusmaterjali? Sama kehtib ka keha puhul. Kuidas Sa näed oma keha elamas kaua ja õnnelikult, kui ei varusta teda korraliku ehitusmaterjaliga. Igaüks teab tsitaati: "Sa oled see, mida Sa sööd". Kui sööd rämpsu, siis selleks ka saad.
Victor Zeines: Mõelgem kroonilisele väärtoitumisele, just see meie ümber toimub. Sellepärast on inimesed väsinud. Sa ei peaks olema pärastlõunasel ajal unine. Eeldatavasti oled täiesti ärkvel ja täis energiat. 

neljapäev, 10. aprill 2014

2. OSA

David Wolfe: ...See olukord on juhatanud inimesed väetoitude (supertoitude) juurde, avastades et teatud toiduained sisaldavad erakordselt rikkalikult vitamiine, mineraalaineid ja kõiksuguseid faktoreid ja ensüüme ja spetsiaalseid keemilisi elemente, mis mõjuvad eluiga pikendavalt, nahka pehmendavalt jne. Spirulinat kasutati Mexico linnas põhilise valguallikana viistuhat aastat. Spirulina on suurima valgusisaldusega toiduaine maailmas.


Max Planck Institute  avastas, et ükskõik, millise toidu keetmisel hävineb selle valkudest 50% . Seepärast kujunevad väetoitude taimsed valguallikad põhilisteks tuleviku toiduaineteks, kuna saame  nendest kätte kogu vajaliku valgu. Neid ei ole kuumtöötlemisega kahjustatud ning imenduvad seejuures täielikult. Neid on lihtne viia vedelasse olekusse, milles  toimubki täielik imendumine.
Mis te arvate, kui palju energiat kulub spirulina muutmisel vedelikuks, et ta imenduks? Sa segad ta vette ja jood ning kõik vajalik jõuabki rakkudesse. Aga võtame näiteks lihalõigu... see nõuab seedeorganitelt tohutut energiat, et saaks muutuda vedelaks ning siis imenduda.
Kakaooad on väga võimas mineraalide allikas. See on suurim looduslik magneesiumi, kroomi, raua, tsingi, vase, kõikide ainevahetuseks vajalike ko-faktorite allikas. Need kõik on kakao ubades. Isegi C-vitamiini leidub nendes...ja samas, tööstuslikult toodetud šokolaadis ei ole jälgegi C-vitamiinist. Kakao ubades on ülimalt kõrge antioksüdantide sisaldus. See tähendab... kui me tõesti hakkame ellu rakendama seda, mida toitainete kohta teada saame....antioksüdandid kaitsevad DNA kahjustuste, viiruslike kahjustuste, vähi eest...nad kaitsevad nahka kahjustumast jne. Sa kas valid selle kõige hirmsama keemilise supi või selle väetoidu...ja mõlema puhul kulutame selle suhu panemiseks sama palju energiat.
Meie väärtushinnangud on arvatavasti paigast ära nihutatud... Me pigem kulutame raha üürile kui et ostame parimat toitu eales. Me parema meelega investeerime autole, majale kui toidame oma lapsi parimate väetoitudega, mis maailmas eales avastatud... sest me ei ole teadlikud...

Prof. Ian Brighthope: Kui ma sööksin iga päev valgest jahust kuklit, suhkruga jooki keskhommikul ja sõõrikuid lõunasöögiks ja kananagitsaid õhtul... siis mul oleks tohutu toitainete puudus...ja see on kõigest üks päev. Ma võin küll järgmisel päeval süüa salatit, kuid eelmise päeva puudujääki ei saa mitte kunagi korvata... Varem või hiljem tuleb sellise toitumise eest lõivu maksta...



Andrew W. Saul - Ph.D - toitumisteraapia spetsialist ja autor:
Me oleme õnnega koos. Viimase saja aasta jooksul oleme jõudnud keskkonda, kus me saame osta erinevaid vitamiini lisandeid, omamata varem sellist võimalust. Ja ometi, enamus inimesi ei ole teadlikud, kui olulised meie tervise jaoks vitamiinid on. Kui nad võtaksid piisavalt suure doosi vitamiine, siis saaksid nad ravida sel viisil haigust.... Veelkord...Mismoodi see võimalik on? Ma pole kuulnud sellist asja uudistes. Tegelikult uudistekanalid ütleksid Sulle nii: "Sa ei tohiks võtta liiga palju neid vitamiine....See ei ole hea mõte..." Ja ometi, neil puuduvad vastavad tõendid selles osas; nad lihtsalt ütlevad nii. Ja arst ütleb järgmist: "Ma ei usu vitamiinidesse." .... ???.... Me ei plaani minna šamaani juurde.... Me peaksime käima teaduslikke tõendeid hindava arsti juures... Me ei peaks baseeruma usul vaid just faktidel.
Vastavalt American Association of Poison Control Centers´i andmetele on kõigi 23 aasta jooksul esinenud vaid kümme...täpselt kümme vitamiinide põhjustatud surmajuhtu.... See on kümme juhtu 23 aasta peale! See teeb vähem kui 1/2 surma aastas....Ja need juhud ei ole tegelikult tõestatud; need on kinnitamata/kontrollimata...kuid seostati vitamiinide tarvitamisega. Meile on tekitatud arusaam, et just need väiksed vitamiinid, mis tegelikult saavad aidata inimesi, on väga ohtlikud.... Leidub uuringuid vitamiinidest, millega tahetakse näidata, et kui Sa võtad iga päev oma multivitamiinile lisaks  veel ühe, siis see kahjustab Sind... See on nonsens!  Ja leidub ka uurinuid, mis annavad teada, et C-vitamiin põhjustab neerukive... No, ma olen otsinud ja lugenud palju kirjandust ja olen palunud oma tudengitel uurida meditsiinialast materjali ning kolleegidel seda teha ja palunud koheselt mind teavitada ja saata viited, kui nad leiavad mingigi teadusliku tõestuse selle kohta, et C-vitamiin põhjustab neerukive... Selle 30 aasta jooksul ei ole keegi seda teinud. Mul ei jää muud oletada, kui et kõik on tummad või on tegemist müüdiga.
On tekkinud arusaam, et vitamiinid on põhimõtteliselt nagu ravimid ja nende kättesaadavust tuleks reguleerida sarnaselt ravimitele. Samuti eeldatakse, et kui vitamiinid omavad terapeutilist väärtust, et siis nad on arvatavasti ohtlikud, sest ravimid ju on seda. Samuti on meid elu jooksul õpetatud  tarbijateks...peamiselt kaasaegse meditsiinitoodete tarbijateks, mis on farmaatsiaravimite keskne.

Katkend saatest "Quacks and Nostrums" ("Imearstid" ja salarohud" )-1958
"Kuidas on lood arsti poolt ettekirjutatud rohtudega?"
"Tänapäeval on olemas palju võimsaid ravimeid ja neid tuleb võtta arsti ettekirjutusel ja järelevalve all. Kuid Sa võid julgelt usaldada oma arsti ja ravimivalmistajaid. Nemad on oma ala professionaalid."

kolmapäev, 9. aprill 2014

3. OSA

Prof. Ian Brighthope:  Kogu oma kliinilise tööperioodi jooksul üllatas mind asjaolu, et mittekeegi ei tundnud huvi patsientide dieetide vastu. Kui ma üritasin oma proffidest kolleegidega dieediküsimusi arutada, siis neid lihtsalt see teema ei huvitanud. Samuti ei hoolinud ei patsiendid ise, ega ka haigla. Põhimõtteliselt tõsteti toitumise teema lihtsalt kõrvale.




Andrew W. Saul: Tudengina olin praktikal Brigham´i Haiglas Bostonis, mis asub kohe Harvard´i Meditsiinikooli kõrval... Ja isegi siis 1974 aastal oli see nö tugev, suure patsientide arvuga haigla ja mul oli võimalus juba siis näha ja tähele panna meditsiinilisi ebaõnnestumisi. Ma mäletan leukeemiahaiget naist, kellele anti söögiks valget saia ja marmelaadi.... No, ma just ei väida, et marmelaad ja valge sai põhjustavad vähki, aga ma olen enam kui kindel, et need toidud ka ei ravi. Ma hakkasin lugema William J. McCormick´i ja Fred R. Klenner´i kirjalikke materjale.
Need mehed - William J. McCormick ja Fred R. Klenner - on teerajajad, kes kasutasid C-vitamiini suuri doose viiruslike haiguste ravimisel 1940ndatel aastatel. Kusjuures need mehed on meditsiiniharidusega arstid ja kasutavad vitamiine ja suurtes annustes...ja saavutavad ravimisel edu! Aga mulle ei räägitud sellistest võimalustest kolledšis.


Prof. Ian Brighthope:
Linus Pauling (1901-1994) oli esimene mees, kes tähendas, et C-vitamiin võib osutuda tõhusaks tavalise külmetushaiguse puhul. Ja see baseerus tol ajal päris suurel teadustööl, mitte  juhusel või lihtsalt mõttevälgatusel.
Linus Pauling oli muidugi ka Albert Einsteini kolleeg. Ta pälvis Nobeli keemia- ja rahupreemia... nii et ta oli tark mees. Probleem oli aga selles, et ta suundus meditsiini sfääri, kuid tal puudus meditsiinialane kvalifikatsioon.
Sel ajal oli ta ka avatud kriitikale ja tema soovitust kasutada C-vitamiini haiguste ravis naerdi meditsiinivaldkonna esindajate poolt välja. Ma pean siinjuures ütlema, et meditsiinivaldkond ei ole eriti teaduslikul alusel toimiv ja selgesti mõtlev ala...
Andrew W. Saul:
Üks vitamiin võib olla kasulik nii paljude juhtude korral:
Ja C-vitamiin on lihtsalt nii tõhus nii paljude asjade puhul.
Põhjus, miks vitamiin suudab ravida nii mitmeid haigusi seisneb selles, et ühe vitamiini defitsiit võib põhjustada nii palju haigusi. On vaid umbes kaks tosinat vitamiini ja ometi loendamatu hulk organismis aset leidvaid keemilisi reaktsioone....seega tõenäoliselt kõik protsessid, mis mingilgi viisil on seotud vitamiinidega, viitavad tõsiasjale, et iga vitamiin võtab osa tohutu hulgast reaktsioonidest. Niisamuti on lugu ka mineraalainetega.
Meil on ettekujutus, et üks ravim - üks haigus. See on iganenud meditsiiniline arusaam ja see ei kehti toitainete puhul.
Charlotte Gerson: Keha ei ole võimalik tervendada selektiivselt. Kui sa tõeliselt tervened, siis saad tervikuna terveks. Kui patsiendil on lisaks vähile ka näiteks kõrge vererõhk, diabeet, fibromüalgia ....ja valud jne., siis kõik probleemid tervenedes kaovad. Sa ei saa terveneda ühest haigusest ja siis teised jäävad. See on võimatu. Kui keha terveneb, siis kõik temas terveneb.
Andrew W. Saul: Kui Sa toidad oma keha täisväärtuslikult, siis ta paraneb...
Kui inimesed võtavad vitamiine, siis ega vitamiinid ei tervenda...Vitamiinid võimaldavad kehal seda ise teha; nad võimaldavad organismil tervendada end ise. See on täiesti teistsugune asjale lähenemine.

Charlotte Gerson: Organismil endal on, nagu mu isa tavatses öelda,  enesetervendamise mehhanism ja
ta läks selles osas kaugemale. Ta ütles: "Arsti ülesanne on aktiveerida või taaskäivitada keha enda tervendamise mehhanismid ja siis patsient terveneb. Ei ole tähtis, kuidas antud juhul haigust nimetatakse....

 Andrew W. Saul: Mitteainsamgi inimese keharakk ei ole tehtud ravimist. Kirurgia ei pane kehasse midagi... Nad võivad kehasse paigaldada midagi, mis on tehtud plastikust või välja võtta midagi ohtlikku, kuid lõppude lõpuks - keha lõikamine ei tee teda paremaks.
Ravimi manustamine organismi ei toeta tegelikult tervist. Seega, me vajame uut lähenemist. Tervise toetamist bioaktiivsete ainetega ei ole veel proovitud. See on tõesti üks asi, mida pole tehtud.
Kui bioaktiivseid aineid on ravimenetluses proovitud, on kasutatud vaid väikseid koguseid ja seepärast avalikkus ja arstid on näinud ebaselgete tulemustega uuringu dokumente. Ühes avaldatud uuringus on kirjas, et vitamiinid pisut aitavad ja teine taoline uuring selgitab, et vitamiinidest pole eriti abi... Probleem on aga selles, et need kõik on väikese vitamiinidoosiga uuringud.
Prof. Ian Brighthope: Päevane soovitatud vitamiini määr on selline kogus, mida enamus rahvastikust vajab, et vältida vitamiini ülemäärast defitsiiti. See tähendab, et kui igaüks Austraalias võtaks igapäevaselt soovitatud päevase koguse C-vitamiini - 60mg päevas - siis siin maal ei põeks inimesed skorbuuti (C-vitamiini puudusest tekkiv haiguslik seisund). Kuid täna on skorbuut meil ikka olemas. 

teisipäev, 8. aprill 2014

4.OSA

Phillip Day - uuriv ajakirjanik ja autor: Kui Sa töötad stressirohkes keskkonnas või elad stressirikast elu...Sul on lapsed, vaja kodu ülal pidada, tööl käia...siis keha hakkab lagundama C-vitamiini, et toota adrenaliini. Siin on seos stressi ja südameataki vahel. Stressiolukorras toodab su keha adrenaliini ja see tirib C-vitamiini taseme madalaks ning see soodustab südame-veresoonkonnahaiguste teket C-vitamiini puuduse tõttu.

Prof. Ian Brighthope: Meedikud ravivad ainult haigust. Nad ei pöördu esmase põhjuse juurde. Nad ei mõista, millised keemilised ained tekivad inimese kehas seoses võimlemisega, mediteerimisega ja toitumisega.




Dr. Dan Rogers : Tavameditsiin jääb hätta pikale venivate krooniliste probleemidega. Ja põhjus, miks nad ebaõnnestuvad krooniliste haiguste ravis, seisneb selles, et nad ei tee midagi haiguse põhjuse muutmise osas...selles osas, miks patsient kõigepealt üldse haigestus.  Põhiliselt ravivad nad sümptomeid. Sümptomeid ravides ei ole võimalik ravida haigust. Sul on vaja kõigepealt tegeleda haiguse põhipõhjusega, muuta seda. Ja ma olen tegelenud sellega nüüd  kaks aastat... ma olen näinud patsiente, kes peaksid juba praeguseks olema surnud, sest konventsionaalne meditsiin prognoosib sellistele inimestele elupäevi vaid mõneks kuuks. Tavapärased kliinilised tingimused seavad piirangud; enamus selliseid patsiente oleksid surnud. Ma olen katsetanud oma programmi nüüd juba paar aastat ja ma näen patsient-patsiendi järel...nad on kõik elus ja paranevad.
Andrew W. Saul: Südame-veresoonkonna haigus on tsiviliseeritud maailma haigus. Küsimus on elustiilis. Me sööme liiga palju valesid asju ja liiga vähe õigeid. Me sööme kiirtoitu, liha ja rasva, suhkrut ja tärklist ja töödeldud toitu, milles on vähe vitamiine... ja me ei võta juurde vitamiinidest toidulisandeid, sest äkki nad võivad Sind kahjustada! Ja loomulikult(naerab) ... kardiovaskulaarsed haigused - need meid ei ohusta!
Dr. Dan Rogers: Ma olen näinud, et südame-veresoonkonna haigust on võimalik panna taanduma. Konventsionaalne meditsiin väidab, et see ei taandarene.
Andrew W. Saul: Ja vaata raviviisi, mis ütleb Sulle midagi:
Dr. Dean Ornish on teinud tõeliselt head tööd südame-veresoonkonna haiguste käes kannatavate inimestega. Ta paneb nad rangele dieedile, mis on põhiliselt taimset päritolu, sisaldades rikkalikult kiudaineid, külluslikult vitamiine ja toitaineid ja häid asju, mis on orgaaniliselt töödeldud mullas kasvanud taimedes. Ornish´il on ka stressiga toimetuleku tehnika ja tema patsientidel haigus taandareneb aasta või kahe jooksul.    Südameveresoonkonna haiguste põhjus seisneb seega vitamiinide mittevõtmises ja vales toitumises. Hea uudis on aga see, et isegi kaugele arenenud südameprobleemiga inimesed... kui nad hakkavad võtma vitamiine ja muudavad oma toiduvalikut, võivad terveneda ilma kirurgilise vahelesekkumiseta.
Phillip Day:  Mis mind tõeliselt hämmastab, on see, et meil on kõige säravamad ja paremad juhtivad meditsiiniasutused ilma eelarve piiranguteta ja näib, et ei taheta pidada haiguste põhjuseks toitumist ja läänelikku elustiili... Aga kui üks iga kahe ja poole inimese seas sureb tänu kardio-vaskulaarhaigusele, siis see näitab, et ühiskond teeb midagi fundamentaalselt valesti.
Andrew W. Saul: .... Ja mida ravimfirmadel on selle kohta öelda? Kas märkasid, et sellises raviviisis ei ole mitteühtegi ravimit? See sisaldab meditatsiooni ja taimset dieeti. Sellega ei kaasne kasumit...

esmaspäev, 7. aprill 2014

5. OSA

Jerome Burne - meditsiiniajakirjanik ja autor:
Ravimeid toetaval lähenemisel on üheks suurimaks probleemiks  kõrvaltoimete, ravimitest tingitud reaktsioonide küsimus. Lihtsalt alustuseks, aktsepteerimist leiab teadmine, et Suurbritannias sureb igal aastal ravimi ebasoodsa reaktsiooni tagajärjel umbes 10 000 inimest. Ja võrdluseks   hukkub autoõnnetustes 3500 inimest.... Me oleme autoõnnetuste esinemissageduse pärast väga mures, kuid ei näi muretsevat arvukate ravimite ebasoodsate kõrvalmõjude pärast. Suremus eesnäärme vähki on samuti pälvinud väga tõsist tähelepanu ja meil Ühendkuningriikides korraldatakse kampaaniaid umbes 8000 ringis...
Andrew W. Saul:  "Ameerika Meditsiini Assotsiatsiooni Ajakiri" (JAMA) avaldas artiklid, milles viidati, et umbkaudu 106 000 inimest sureb farmaatsiaravimite tõttu igal aastal. Need on ravimid, mida arst õigesti väljastab.  Need on kõrvaltoimed,  mille tekkimise võimalust on võetud arvesse/võib eeldada... Ja need on inimesed, kes võtavad ravimit täpselt ettekirjutuse järgi. See statistika ei sisalda ravimite üledoseerimise või väärkasutamise juhte. Siiamaani sureb Ameerikas 106 000 inimest oodatatavate kõrvalmõjude tõttu... ainult ühel aastal.... 23 aastaga teeks see kokku enneolematult suure arvu inimesi... Me räägime miljonitest inimestest 23 aasta jooksul - 2,438000 ravimite kasutamisest tingitud surma ja vaid 10 vitamiinide kasutamisest põhjustatud surmajuhtu..... Selgelt, meil on vaja palju tõsisemalt suhtuda soovitusse kirjutada välja vitamiine.
Phillip Day: Farmaatsiatööstus ajab äri; ta ei tee ravimeid, vaid  raha.
Jerome Burne: ...Tegemist on suurte, rahvusvaheliste inkorporatsioonidega ja nende ülesandeks on raha teha. Probleem seisneb selles, kuidas neid reguleeritakse.
Phillip Day: Me elame kapitalistlikus ühiskonnas. Ma ei kipu arvama, et see halb on. Kapitalismil on omad head eelised, kuid seda saab vägagi kuritarvitada.
Jerome Burne: Ametnikud, kellelt nõutakse litsentsi ja seejärel ravimite valmistamist ja siis vaat, mis juhtub seejärel - nad on ravimfirma poolt kinni makstud... Ravimitootjad maksavad reguleerijatele/korraldajatele, kes peaksid ravimeid jälgima. Nad maksavad teadlastele, kes peaksid tegema teaduslikke ravimuuringuid ja väga sageli need katsetused, viiakse läbi inimeste poolt, kes on ravimfirmade liikmed... Nad reklaamivad ka ravimeid meditsiiniajakirjades. Enamus meditsiiniväljaandeid saavad reklaamivatelt ravimfirmadelt toetust...
Andrew W. Saul: Uurides viimase 65-75-aasta jooksul avaldatud meditsiinialast kirjandust, võib leida tuhandeid dokumente/artikleid, milles näidatakse, et suured  toitainete (vitamiinide)doosid  ravivad haigusi. Osad dokumentid ei ole aga kättesaadavad, sest need avaldati ajakirjades, mida Ameerika Ühendriikide Rahvusvaheline Meditsiiniraaamatukogu keeldub kandmast registrisse... Kas pole see huvitav? Seega on osad meditsiiniajakirjad kantud nii-öelda musta nimekirja. Viimase 41 aasta jooksul on publitseeritud sadu artikleid kindlates meditsiiniajakirjades ja neist mitteühtegi ei ole  US Rahvusvahelises Meditsiiniraamatukogus registreeritud....Ja  reklaamivad end kui suurimat meditsiinikirjanduse raamatukogu maailmas....?
Jerome Burne:  ...Nii et see, mis näib olevad puhas teaduslik-akadeemiline teadustöö, mida ajakirjad avaldavad... selle on ravimfirmad võtnud oma turundusosakonna kätte/valdusesse...
Dr. Victor Zeines:  25% telereklaamidest meie maal moodustavad ravimireklaamid. Küsimus: MIKS? Mitte sellepärast, et neile meeldib selle peale nii palju raha välja käia. Kuid kulutades sadu dollareid ravimireklaamidele, saavad nad tagasi miljardeid, kui inimesed ostavad neid ravimeid, sest nad on haiged ja ei tunne end hästi....


Phillip Day: Me vajame ravimeid; selles pole üldsegi küsimus. Kuid me elame ühiskonnas, kus on mentaliteet, et natuke on hea, aga rohkem on arvatavasti palju parem ning me lõpetame ravimitööstusega, kes üritab toota tabletti igaks elujuhtumiks. Kui tunned end rusutult, ei ole isu - võtad rohtu. Üldsus on ravimitele lootma jäänud, võtnud omaks hoiaku, et rohu võtmine teeb terveks.
Andrew W. Saul: Mis juhtub siis, kui igaüks sööks palju orgaaniliselt kasvatatud toitu, mida on minimaalselt töödeldud? Ma arvan, et siis oleks tervise epideemia! Ja aktsiaturg oleks hirmuvärinates... Ravimitööstus oma poole triljoni dollariga aastas ülemaailmselt kärbuks kokku... Pea kolmsada miljardit dollarit ainuüksi Põhja-Ameerikas.... See tõesti on suur-suur äri. Mis juhtuks, kui kõik oleksid terved? Tervise peale ei kuluks üldse raha. Näed siis nüüd, hea tervis tähendab väga palju, kuid ei too dollareid sisse.
Phillip Day: Ma usun, et ravimitööstus saaks toimida eetilistel alustel. See toimib ka praegu, kuid ma arvan, et meil on vaja selge piirjoon tõmmata reguleerijate ja ravimite valmistajate vahel. See on praegu absoluutselt paigast ära.

pühapäev, 6. aprill 2014

6. OSA

Jerome Burne: Arusaam, et kõik ravimid on kindlalt tõenduspõhised ja et kõik farmakonidel mittepõhinevad ravimenetlused on meelepette, lootuse ja platseebo efekti ning šarlatanluse kompott.... ei rajane tegelikul  läbi-uurimisel. 
Näiteks, selleks, et ravim saaks litsentseeritud, peab see kahe uuringu käigus tõestama, et on efektiivsem kui platseebo ravim. See aga ei tähenda, et ravimifirma ei teinud palju teisi uuringuid, milles ravimi suurem tõhusus ei leidnud kinnitust. Selliseid uuringuid lihtsalt ei peeta vajalikuks avaldada. Nüüd peab see ravim läbima regulatsioonisüteemi /kontrollisüsteemi (litsentseerimiskomisjoni), kus on ette näidata, et kahes uuringus osutus see platseebost efektiivsemaks, et saada luba tulla sellega turule...
Arstid selgitavad oma patsientidele, et ravimid on põhjalikult kontrollitud ja tehtud uuringuid, aga mida Sa peaksid mõistma, kui hakkad kasutama uut ravimit, on see, et  Sa võtad põhimõtteliselt ette mittekontrollitud eksperimendi. Ravimeid testitakse litsentsi saamise eesmärgil võib-olla vaid mõnetuhande inimese peal ja siis paisatakse see turule ning seda võtavad sõna tõsises mõttes miljonid inimesed ning nende miljonite seas hakkavad ilmnema erinevad reaktsioonid; inimestel tekivad kõrvalnähud.
Osa probleemist, millega lääneinimesed kokku puutuvad, ei seisne ägedates tervisehäiretes, millega  meditsiin saab väga hästi hakkama, vaid hoopis kroonilistes hädades: depressioon, diabeet, artriit ja paljud teised, mis ei tapa, kuid muudavad Sind üsna armetuks ja panevad  tundma kohutavalt ... ja need haigused vältavad pikalt. Need on just sellised seisundid, millele kõik ravimid on sihitud, kuid mida nad ei ravi. Ravimifirma vaatevinklist on parim ravim selline, mis ennekõike ei tee inimesi terveks ja mida tuleb võtta väga pika perioodi jooksul, selleks et toota tulu. Teiseks, kas on ikka parim viis ravida kõike kohe alguses ravimitega? Ei ole! Siiamaani paljude krooniliste seisundite puhul oleks mõttekas teha kõike, mida alguses võimalik ravimivaba lähenemise teel.
Andrew W. Saul:
Dr. Abraham Hoffer töötas koos dr. Bill Williamsiga ja neist said head sõbrad. Bill Williams kannatas tugeva depressiooni all ja Abraham ütles talle: "Sa peaksid võtma niatsiini - B3 vitamiini". Ta soovitas Bill Williamsil võtta 3000mg niatsiini päevas.



Bill Williams, kes oli Anonüümsete Alkohoolikute rajaja, hakkas soovitama alkoholiprobleemiga inimestel proovida B3 vitamiini, et näha, kas aitab depressiooni ja alkoholismi korral. Enamus neist, kes võtsid B3 vitamiini, kogesid paranemist ja nii tahtis Bill Williams võtta kasutusele niatsiini ja vitamiini teraapia, kuid AA liikmed, kuhu imbus sisse ka meedikuid, lükkasid selle plaani tagasi. Nii ka tänasel päeval keskenduvad Anonüümsed Alkohoolikud paljudele viisidele, mis saavad ja peaksid aitama lahti saada alkoholisõltuvusest, kuid vitamiiniteraapiat nad ei soovita.....