neljapäev, 10. aprill 2014

2. OSA

David Wolfe: ...See olukord on juhatanud inimesed väetoitude (supertoitude) juurde, avastades et teatud toiduained sisaldavad erakordselt rikkalikult vitamiine, mineraalaineid ja kõiksuguseid faktoreid ja ensüüme ja spetsiaalseid keemilisi elemente, mis mõjuvad eluiga pikendavalt, nahka pehmendavalt jne. Spirulinat kasutati Mexico linnas põhilise valguallikana viistuhat aastat. Spirulina on suurima valgusisaldusega toiduaine maailmas.


Max Planck Institute  avastas, et ükskõik, millise toidu keetmisel hävineb selle valkudest 50% . Seepärast kujunevad väetoitude taimsed valguallikad põhilisteks tuleviku toiduaineteks, kuna saame  nendest kätte kogu vajaliku valgu. Neid ei ole kuumtöötlemisega kahjustatud ning imenduvad seejuures täielikult. Neid on lihtne viia vedelasse olekusse, milles  toimubki täielik imendumine.
Mis te arvate, kui palju energiat kulub spirulina muutmisel vedelikuks, et ta imenduks? Sa segad ta vette ja jood ning kõik vajalik jõuabki rakkudesse. Aga võtame näiteks lihalõigu... see nõuab seedeorganitelt tohutut energiat, et saaks muutuda vedelaks ning siis imenduda.
Kakaooad on väga võimas mineraalide allikas. See on suurim looduslik magneesiumi, kroomi, raua, tsingi, vase, kõikide ainevahetuseks vajalike ko-faktorite allikas. Need kõik on kakao ubades. Isegi C-vitamiini leidub nendes...ja samas, tööstuslikult toodetud šokolaadis ei ole jälgegi C-vitamiinist. Kakao ubades on ülimalt kõrge antioksüdantide sisaldus. See tähendab... kui me tõesti hakkame ellu rakendama seda, mida toitainete kohta teada saame....antioksüdandid kaitsevad DNA kahjustuste, viiruslike kahjustuste, vähi eest...nad kaitsevad nahka kahjustumast jne. Sa kas valid selle kõige hirmsama keemilise supi või selle väetoidu...ja mõlema puhul kulutame selle suhu panemiseks sama palju energiat.
Meie väärtushinnangud on arvatavasti paigast ära nihutatud... Me pigem kulutame raha üürile kui et ostame parimat toitu eales. Me parema meelega investeerime autole, majale kui toidame oma lapsi parimate väetoitudega, mis maailmas eales avastatud... sest me ei ole teadlikud...

Prof. Ian Brighthope: Kui ma sööksin iga päev valgest jahust kuklit, suhkruga jooki keskhommikul ja sõõrikuid lõunasöögiks ja kananagitsaid õhtul... siis mul oleks tohutu toitainete puudus...ja see on kõigest üks päev. Ma võin küll järgmisel päeval süüa salatit, kuid eelmise päeva puudujääki ei saa mitte kunagi korvata... Varem või hiljem tuleb sellise toitumise eest lõivu maksta...



Andrew W. Saul - Ph.D - toitumisteraapia spetsialist ja autor:
Me oleme õnnega koos. Viimase saja aasta jooksul oleme jõudnud keskkonda, kus me saame osta erinevaid vitamiini lisandeid, omamata varem sellist võimalust. Ja ometi, enamus inimesi ei ole teadlikud, kui olulised meie tervise jaoks vitamiinid on. Kui nad võtaksid piisavalt suure doosi vitamiine, siis saaksid nad ravida sel viisil haigust.... Veelkord...Mismoodi see võimalik on? Ma pole kuulnud sellist asja uudistes. Tegelikult uudistekanalid ütleksid Sulle nii: "Sa ei tohiks võtta liiga palju neid vitamiine....See ei ole hea mõte..." Ja ometi, neil puuduvad vastavad tõendid selles osas; nad lihtsalt ütlevad nii. Ja arst ütleb järgmist: "Ma ei usu vitamiinidesse." .... ???.... Me ei plaani minna šamaani juurde.... Me peaksime käima teaduslikke tõendeid hindava arsti juures... Me ei peaks baseeruma usul vaid just faktidel.
Vastavalt American Association of Poison Control Centers´i andmetele on kõigi 23 aasta jooksul esinenud vaid kümme...täpselt kümme vitamiinide põhjustatud surmajuhtu.... See on kümme juhtu 23 aasta peale! See teeb vähem kui 1/2 surma aastas....Ja need juhud ei ole tegelikult tõestatud; need on kinnitamata/kontrollimata...kuid seostati vitamiinide tarvitamisega. Meile on tekitatud arusaam, et just need väiksed vitamiinid, mis tegelikult saavad aidata inimesi, on väga ohtlikud.... Leidub uuringuid vitamiinidest, millega tahetakse näidata, et kui Sa võtad iga päev oma multivitamiinile lisaks  veel ühe, siis see kahjustab Sind... See on nonsens!  Ja leidub ka uurinuid, mis annavad teada, et C-vitamiin põhjustab neerukive... No, ma olen otsinud ja lugenud palju kirjandust ja olen palunud oma tudengitel uurida meditsiinialast materjali ning kolleegidel seda teha ja palunud koheselt mind teavitada ja saata viited, kui nad leiavad mingigi teadusliku tõestuse selle kohta, et C-vitamiin põhjustab neerukive... Selle 30 aasta jooksul ei ole keegi seda teinud. Mul ei jää muud oletada, kui et kõik on tummad või on tegemist müüdiga.
On tekkinud arusaam, et vitamiinid on põhimõtteliselt nagu ravimid ja nende kättesaadavust tuleks reguleerida sarnaselt ravimitele. Samuti eeldatakse, et kui vitamiinid omavad terapeutilist väärtust, et siis nad on arvatavasti ohtlikud, sest ravimid ju on seda. Samuti on meid elu jooksul õpetatud  tarbijateks...peamiselt kaasaegse meditsiinitoodete tarbijateks, mis on farmaatsiaravimite keskne.

Katkend saatest "Quacks and Nostrums" ("Imearstid" ja salarohud" )-1958
"Kuidas on lood arsti poolt ettekirjutatud rohtudega?"
"Tänapäeval on olemas palju võimsaid ravimeid ja neid tuleb võtta arsti ettekirjutusel ja järelevalve all. Kuid Sa võid julgelt usaldada oma arsti ja ravimivalmistajaid. Nemad on oma ala professionaalid."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar