teisipäev, 8. aprill 2014

4.OSA

Phillip Day - uuriv ajakirjanik ja autor: Kui Sa töötad stressirohkes keskkonnas või elad stressirikast elu...Sul on lapsed, vaja kodu ülal pidada, tööl käia...siis keha hakkab lagundama C-vitamiini, et toota adrenaliini. Siin on seos stressi ja südameataki vahel. Stressiolukorras toodab su keha adrenaliini ja see tirib C-vitamiini taseme madalaks ning see soodustab südame-veresoonkonnahaiguste teket C-vitamiini puuduse tõttu.

Prof. Ian Brighthope: Meedikud ravivad ainult haigust. Nad ei pöördu esmase põhjuse juurde. Nad ei mõista, millised keemilised ained tekivad inimese kehas seoses võimlemisega, mediteerimisega ja toitumisega.




Dr. Dan Rogers : Tavameditsiin jääb hätta pikale venivate krooniliste probleemidega. Ja põhjus, miks nad ebaõnnestuvad krooniliste haiguste ravis, seisneb selles, et nad ei tee midagi haiguse põhjuse muutmise osas...selles osas, miks patsient kõigepealt üldse haigestus.  Põhiliselt ravivad nad sümptomeid. Sümptomeid ravides ei ole võimalik ravida haigust. Sul on vaja kõigepealt tegeleda haiguse põhipõhjusega, muuta seda. Ja ma olen tegelenud sellega nüüd  kaks aastat... ma olen näinud patsiente, kes peaksid juba praeguseks olema surnud, sest konventsionaalne meditsiin prognoosib sellistele inimestele elupäevi vaid mõneks kuuks. Tavapärased kliinilised tingimused seavad piirangud; enamus selliseid patsiente oleksid surnud. Ma olen katsetanud oma programmi nüüd juba paar aastat ja ma näen patsient-patsiendi järel...nad on kõik elus ja paranevad.
Andrew W. Saul: Südame-veresoonkonna haigus on tsiviliseeritud maailma haigus. Küsimus on elustiilis. Me sööme liiga palju valesid asju ja liiga vähe õigeid. Me sööme kiirtoitu, liha ja rasva, suhkrut ja tärklist ja töödeldud toitu, milles on vähe vitamiine... ja me ei võta juurde vitamiinidest toidulisandeid, sest äkki nad võivad Sind kahjustada! Ja loomulikult(naerab) ... kardiovaskulaarsed haigused - need meid ei ohusta!
Dr. Dan Rogers: Ma olen näinud, et südame-veresoonkonna haigust on võimalik panna taanduma. Konventsionaalne meditsiin väidab, et see ei taandarene.
Andrew W. Saul: Ja vaata raviviisi, mis ütleb Sulle midagi:
Dr. Dean Ornish on teinud tõeliselt head tööd südame-veresoonkonna haiguste käes kannatavate inimestega. Ta paneb nad rangele dieedile, mis on põhiliselt taimset päritolu, sisaldades rikkalikult kiudaineid, külluslikult vitamiine ja toitaineid ja häid asju, mis on orgaaniliselt töödeldud mullas kasvanud taimedes. Ornish´il on ka stressiga toimetuleku tehnika ja tema patsientidel haigus taandareneb aasta või kahe jooksul.    Südameveresoonkonna haiguste põhjus seisneb seega vitamiinide mittevõtmises ja vales toitumises. Hea uudis on aga see, et isegi kaugele arenenud südameprobleemiga inimesed... kui nad hakkavad võtma vitamiine ja muudavad oma toiduvalikut, võivad terveneda ilma kirurgilise vahelesekkumiseta.
Phillip Day:  Mis mind tõeliselt hämmastab, on see, et meil on kõige säravamad ja paremad juhtivad meditsiiniasutused ilma eelarve piiranguteta ja näib, et ei taheta pidada haiguste põhjuseks toitumist ja läänelikku elustiili... Aga kui üks iga kahe ja poole inimese seas sureb tänu kardio-vaskulaarhaigusele, siis see näitab, et ühiskond teeb midagi fundamentaalselt valesti.
Andrew W. Saul: .... Ja mida ravimfirmadel on selle kohta öelda? Kas märkasid, et sellises raviviisis ei ole mitteühtegi ravimit? See sisaldab meditatsiooni ja taimset dieeti. Sellega ei kaasne kasumit...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar