pühapäev, 6. aprill 2014

6. OSA

Jerome Burne: Arusaam, et kõik ravimid on kindlalt tõenduspõhised ja et kõik farmakonidel mittepõhinevad ravimenetlused on meelepette, lootuse ja platseebo efekti ning šarlatanluse kompott.... ei rajane tegelikul  läbi-uurimisel. 
Näiteks, selleks, et ravim saaks litsentseeritud, peab see kahe uuringu käigus tõestama, et on efektiivsem kui platseebo ravim. See aga ei tähenda, et ravimifirma ei teinud palju teisi uuringuid, milles ravimi suurem tõhusus ei leidnud kinnitust. Selliseid uuringuid lihtsalt ei peeta vajalikuks avaldada. Nüüd peab see ravim läbima regulatsioonisüteemi /kontrollisüsteemi (litsentseerimiskomisjoni), kus on ette näidata, et kahes uuringus osutus see platseebost efektiivsemaks, et saada luba tulla sellega turule...
Arstid selgitavad oma patsientidele, et ravimid on põhjalikult kontrollitud ja tehtud uuringuid, aga mida Sa peaksid mõistma, kui hakkad kasutama uut ravimit, on see, et  Sa võtad põhimõtteliselt ette mittekontrollitud eksperimendi. Ravimeid testitakse litsentsi saamise eesmärgil võib-olla vaid mõnetuhande inimese peal ja siis paisatakse see turule ning seda võtavad sõna tõsises mõttes miljonid inimesed ning nende miljonite seas hakkavad ilmnema erinevad reaktsioonid; inimestel tekivad kõrvalnähud.
Osa probleemist, millega lääneinimesed kokku puutuvad, ei seisne ägedates tervisehäiretes, millega  meditsiin saab väga hästi hakkama, vaid hoopis kroonilistes hädades: depressioon, diabeet, artriit ja paljud teised, mis ei tapa, kuid muudavad Sind üsna armetuks ja panevad  tundma kohutavalt ... ja need haigused vältavad pikalt. Need on just sellised seisundid, millele kõik ravimid on sihitud, kuid mida nad ei ravi. Ravimifirma vaatevinklist on parim ravim selline, mis ennekõike ei tee inimesi terveks ja mida tuleb võtta väga pika perioodi jooksul, selleks et toota tulu. Teiseks, kas on ikka parim viis ravida kõike kohe alguses ravimitega? Ei ole! Siiamaani paljude krooniliste seisundite puhul oleks mõttekas teha kõike, mida alguses võimalik ravimivaba lähenemise teel.
Andrew W. Saul:
Dr. Abraham Hoffer töötas koos dr. Bill Williamsiga ja neist said head sõbrad. Bill Williams kannatas tugeva depressiooni all ja Abraham ütles talle: "Sa peaksid võtma niatsiini - B3 vitamiini". Ta soovitas Bill Williamsil võtta 3000mg niatsiini päevas.



Bill Williams, kes oli Anonüümsete Alkohoolikute rajaja, hakkas soovitama alkoholiprobleemiga inimestel proovida B3 vitamiini, et näha, kas aitab depressiooni ja alkoholismi korral. Enamus neist, kes võtsid B3 vitamiini, kogesid paranemist ja nii tahtis Bill Williams võtta kasutusele niatsiini ja vitamiini teraapia, kuid AA liikmed, kuhu imbus sisse ka meedikuid, lükkasid selle plaani tagasi. Nii ka tänasel päeval keskenduvad Anonüümsed Alkohoolikud paljudele viisidele, mis saavad ja peaksid aitama lahti saada alkoholisõltuvusest, kuid vitamiiniteraapiat nad ei soovita.....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar